Min dagsform

Hej på er! 
 
Det var ett tag sen jag skrev om hur allting är och hur jag mår så det tänkte jag göra nu. 
 
Som ni säkert vet så är jag mitt uppe i en smärtbehandling på Karolinska i Solna där jag ska gå varje vecka i ca 3 månader. 
Vi jobbar i grupp tillsammans med en psykolog och läkare där vi lär oss att förstå smärtan bättre och försöker finna förståelse i hur allting har blivit. 
 
Vi har mycket utbyte av varandra då vi är som en liten familj där alla bryr sig om varandra på ett fint sätt. 
Man kan vara precis som man är och ha en dålig dag och det enda man möter är förståelse och omtanke, inga ord behövs vilket är en enorm befrielse. 
 
Sen vad resultatet blir av denna behandling vet jag inte men jag hoppas på att komma en bit på väg och få verktyg som kan hjälpa mig i framtiden. 
 
Efter en hel det misstag hos vårdcentralen så väntar jag fortfarande på min remiss för att utreda om jag även har fibromyalgi. 
Egentligen skulle jag vara färdigutredd innan behandlingen men detta har dragit ut på tiden tyvärr :( 
 
För er som inte vet vad fibromyalgi är så är det en överkänslighet i nervsystemet som tyvärr är ganska vanligt att man får om man har en skada i nacke eller rygg. 
Jag vill inte gå in mer på det nu eftersom jag inte vet om jag har det, jag berättar mer när/om jag får göra min utredning. 
 
För övrigt så försöker jag komma igång med min rehabilitering, jag vill inte kalla det träning för det blir för stor press och jag har oftast för bråttom att komma igång vilket leder till stora bakslag där min kropp inte orkar. 
 
Min målsättning är att träna 1-2 gånger per vecka där jag gör speciella rehabövningar för axel, bröst och armar samt styrkeövningar för ryggen där jag är svagast. 
Sen rider jag en gång i veckan som självklart också räknas in som träning. 
 
Jag försöker se det som en vinst de dagar jag faktiskt kan träna, nu har jag tyvärr blivit förkyld och måste ta det lugnt, att köra på i det här läget för mig brukar sluta med katastrof. 
Jag är mycket känsligare nu när jag blir sjuk, min kropp orkar inte riktigt. 
 
Ja det är väl vad jag kan komma på just nu.
Skriv gärna om ni undrar något :) 
 
 
 

Önskemål - Vad är roligast att lära ut?

Ett annat önskemål jag fick var att skriva om vad som är roligast att lära ut både när det kommer till ridningen och teorin. 
Eftersom jag har jobbat länge med att undervisa på ridskolan så tyckte jag att det var en väldigt rolig fråga som jag gärna skriver lite om :) 
 
Under själva ridpasset så finns det något unikt med alla olika åldrar och individer. 
Att lära de allra minsta har sin charm då de lär sig så mycket under kort tid och man ser hur de utvecklas mer och mer för varje vecka. 
De lite större barnen är utmanande på ett annat sätt då de har högre krav på sig själva och man vill så gärna att de ska hitta den rätta känslan när de rider. 
 
Det svåraste är just det, att lära ut en känsla som man inte riktigt kan beskriva. 
Jag kan guida eleverna till mycket men vissa saker kan jag inte trolla fram, just känslan i ridningen måste de hitta själva och det är svårt men samtidigt så finns det ingenting som slår när en elev får allting rätt och man kan se lyckan hos eleven över att äntligen ha kommit dit. 
 
Sen så tycker jag att hoppningen är väldigt rolig.
Eftersom vi inte hoppar så ofta så finns det så otroligt mycket att lära ut då det väl är dags och eleverna tycker ofta att hoppningen är väldigt rolig. 
 
På teorin så är det roligt när man hittar ett ämne som fängslar eleverna och när de vill lära sig allt som finns!
Jag har personligen inget direkt favoritämne men så länge eleverna tycker att det är roligt och spännande så räcker det för mig. 
 
Sen är det utmanande att försöka få eleverna att förstå hur viktigt det är att lära sig allting runt omkring hästen, inte bara själva ridningen så när man lyckas med det då är det roligt! :) 
 
Att lära ut till elever som är positiva och vill lära sig är inte så svårt, de suger in all information som en svamp och vill gärna lära sig nya saker hela tiden. 
Sen finns det så klart tillfällen då man tvivlar lite på elevernas intresse då de inte alltid verkar vilja hålla på med hästar men då blir utmaningen istället att försöka ändra på det! 
 
 
En gammal bild från ridhuset!
 
 
En gruppbild från förra året!
 
 
En uteritt med fina Ägrim :)