Varför blev det just Gaefur?

Godkväll fina ni <3 
 
Eftersom det är en del nya läsare här på bloggen så tänkte jag skriva lite mer om hur det kommer sig att jag köpte en islandshäst och varför just Gaefur :) 
 
Sen jag har varit liten så har jag ridit "klassiskt" på ridskola och där började jag arbeta efter gymnasiet och köpte min första egna häst, Banjo <3 
Jag har alltid föredragit dressyren men Banjo älskade att hoppa så jag tränade en del hoppning för hans skull. 
 
När jag sen fick stora problem med fysisk smärta så tog jag ett uppehåll från ridningen för att ingenting fungerade och Banjo fick flytta till Mora. 
 
Jag började sen rida lite sporadisk på ridskolan på stor häst men det fungerade aldrig riktigt och det var bara vissa hästar som inte orsakade stor smärta på grund av deras stora rörelser. 
 
När jag sen blev sjukskriven för utmattningsdepression så började jag rida en kompis islandshäst då hon trodde att det skulle kunna fungera med min smärtproblematik. 
 
Det fungerade över förväntan och då började jag drömma om min egen islandshäst, jag har alltid varit så fascinerad av rasen :) 
Så jag började kika lite på hästnet och Gaefurs annons dök upp ganska snabbt och fångade mitt intresse men då hade jag precis börjat kolla och tänkte att jag inte skulle köpa första bästa häst... 
 
Efter ett tag så åkte jag faktiskt och provred en annan häst, en liten fux som var jättetrevlig och jag var så nära att slå till men jag kunde ändå inte släppa den fina svarta hästen som jag hittat på hästnet, tänk om han fanns kvar? 
 
Så jag kontaktade ägaren och han fanns kvar även fast intresset var stort så jag åkte dit och provred och föll pladask :) 
 
Gaefur är 5 gångare men riden som 4 gångare och passen ligger väldigt nära för honom så det är vår allra största utmaning i tölten. 
 
Nu har jag haft honom i drygt 3 år och han är min bästa vän <3 
Världens snällaste häst, den snällaste jag någonsin har träffat. 
 
 
<3