Behöver frisyrtips inför bröllop!

Det svänger snabbt även här på bloggen! 
Igår spydde jag galla över FK och idag ber jag om frisyrtips ;) 
 
Aja så ser det ju ut i det verkliga livet om ni frågar mig :) 
 
Jag har fått den stora äran att vara tärna när Elin gifter sig i juni <3 
Klänningen och smycken är inhandlade men jag behöver verkligen hjälp med hur jag ska göra med håret! 
 
Detta kanske känns som ett otroligt litet i-landsproblem vilket det så klart är men ibland är det väldigt skönt att fokusera på såna saker också. 
 
Så min tanke är att ha håret utsläppt (så klart ;)) men jag vill göra någonting mer än så och jag är så petig med mitt hår så jag vill så gärna att det blir bra :) 
Jag har ju mina "standardfrisyrer" som jag vet att jag behärskar för jag vill inte heller göra det för komplicerat. 
Sen så har jag lite olika hårsmycken jag kan sätta i  för att göra det lite festligare. 
 
Elin ska ha håret uppsatt så då vill jag så klart inte på något sätt likna henne, hon är huvudpersonen :) 
 
Jag tänkte att jag visar lite olika bilder på hur jag brukar ha håret samt en bild på hur klänningen ser ut så kanske ni vill vara så gulliga att rösta? :) 
Det skulle göra mig så glad för jag håller på och grubblar alldeles för mycket ;) 
 
Ok klänningen ser ut så här: 
 
Klänningen är marinblå ifall det inte syns så bra på bilden :) 
Från Bubbleroom ifall någon undrar 
 
Ok och här kommer mina "frisyralternativ"
Alternativ 1: 

 
Min "klassiker" ;) 
 
Alternativ 2: 
 
 
Väldigt enkelt men fint tycker jag :) 
 
Alternativ 3: 
 
 
Väldigt likt den förra bilden men med ett litet smycke så blir det lite festligare :) 
 
Ok det blev nog inte fler än 3 alternativ hehe men ni får ändå GÄRNA skriva vad ni tycker :) 
 
 
 

När man inte längre kan andas...

Tänk att det kan vända så snabbt. 
Från att känna sig hoppfull till att bli helt knäckt. 
Sen försöker man ignorera den gnagande känslan för att man inte kan påverka den här och nu men till slut går det inte längre och allting blir så fruktansvärt verkligt. 
 
FK så till mig att jag skulle få ersättning tom den 15 maj men jag har inte fått några pengar den här månaden. 
Min magkänsla säger att jag inte heller kommer få det. 
Det är inte något som har gått fel utan det här är ännu ett kryphål för dem där de kommer undan, som alltid. 
 
Visst kan jag överklaga, många tycker det men man får inte glömma att deras handläggningstid är minst 3 månader och då står man utan ersättning så läget är akut precis just nu, oavsett överklagan eller inte. 
 
Jag är egentligen en väldigt glad person skulle jag säga och i stallet mår jag som bäst, där syns det nog inte så ofta hur jag verkligen mår för att jag kan vara någon jag inte är, det är som en tillflykt från min egen verklighet. 
 
Det kan också vara så att många inte vet vad jag har "dragit in på" för att förbättra min ekonomi och det kommer jag inte skriva om här men jag har försökt på många sätt även fast det är väldigt jobbigt att inte kunna göra vissa saker som tidigare varit självklart. 
 
Sen så är jag medveten om att Gaefur och mina hundar kostar en del men de är mitt allt och de ska ALDRIG få lida för min dåliga ekonomi. 
Utan dem skulle jag absolut inte överleva. 
 
Robin kämpar VARJE DAG på sitt nya jobb och jag drar inte in en spänn just nu. 
Vi kan knappt betala räkningarna och som det ser ut nu så har vi inte ens pengar till mat, det är helt sjukt! 
Jag HATAR att skriva det här, jag har sån ångest så att jag knappt kan andas men jag skriver inte det här för att få empati utan för att lyfta fram att FOLK HAR DET SÅ HÄR!!! 
 
När man är sjuk i Sverige, i vårt "fantastiska Sverige" så får man inte vara sjuk. 
Man får lägga mer kraft och energi på att bråka med olika myndigheter för att få hjälp och ersättning än vad det krävs för att faktiskt jobba. 
Många som är utmattade blir utförsäkrade och tvingas tillbaka till arbetet alldeles för tidigt för att sen bli utbrända IGEN och IGEN! 
 
För de får aldrig tid att återhämta sig! 
Det är så här det är 2018 i vårt land och jag är så förbannad och ledsen. 
 
Lika ledsen som jag är över min egen situation, lika ledsen är jag för alla andra som kanske har det betydligt svårare än vad jag har. 
Om vi hade bott kvar i Huddinge så hade vi på riktigt fått flytta för att vi inte hade kunnat bo kvar. 
 
Jag är sjukskriven för utmattning men som ni vet så har jag även diagnoserna neuropatisk smärta (fibro), ångest samt kronisk värk efter en nackskada. 
Det komiska (läs: tragiska) i allt det här är att FK inte bryr sig ett skvatt om mina övriga diagnoser utan gör en bedömning där jag är arbetsför för enklare arbeten på grund av min utmattning. 
Sen att min vardag ser HELT ANNORLUNDA UT på grund av min svåra smärtproblematik struntar de i trots att det står med i mina läkarintyg. 
 
DET ÄR SÅ SJUKT! 
 
Jag vet på riktigt inte vad jag ska göra. 
Jag har kontaktat arbetsförmedlingen och ska besöka dem men vad ska de kunna göra? 
Tidigare när jag har haft kontakt med dem så var det bland annat då jag fick höra att jag var alldeles för sjuk för att jobba. 
 
VEM ska hjälpa mig och människor i min situation? 
Jag har påbörjat rehabilitering på Bragée men fick avsluta den för att jag mådde för dåligt och det står även i deras journaler som FK har fått in men det verkar inte spela någon roll det heller. 
 
Jag har gått på smärtrehab, sjukgymnastik samt att jag har kostat på mig alternativa behandlingar som akupunktur mm plus att jag äter massa mediciner. 
 
Tro mig, JAG HAR FÖRSÖKT! 
Jag VILL INTE VARA SJUK och jag VILL KUNNA JOBBA! 
 
Att hela tiden få känslan av att man inte gör tillräckligt eller att man inte anstränger sig, som att man har gett upp... är det så himla konstigt? 
Jag har inte bara varit dålig sen jag blev sjukskriven på heltid i november 2016, jag fick min nackskada i mars 2011 och har VARENDA JÄKLA DAG sen dess försökt komma tillbaka till livet. 
 
Jag är trött, jag är less och jag är så fruktansvärt besviken på livet just nu och känslan av att jag ÄNNU en gång måste försöka lösa min egen situation för att INGEN vill ta ansvar. 
 
När ska det vända? 
När ska jag få andas ut och faktiskt få vara sjuk så att jag någon gång har möjligheten att bli frisk? 
 
 
"I know everything happens for a reason
but sometimes I wish I knew what that reason was"
 
 
 

Galopparbete med Gaefur!

Hej på er! 
 
Idag ska jag skriva ett mycket gladare inlägg än igår, TACK för att ni delar min frustration med mig, vad skulle jag göra utan er? <3 
 
Jag gillar ju att skriva om mig och Gaefur och vår resa tillsammans men det är alltid svårt att veta hur många av er som läser som är intresserade av hästar, vissa av er kanske inte alls gillar dessa inlägg... 
Men även om ni inte är hästmänniskor så hoppas jag att ni kan uppskatta inläggen i alla fall och om ni har några frågor eller funderingar så är det bara att skriva :) 
 
Min tanke när jag köpte Gaefur var att han får lära mig det han kan och jag ska försöka lära honom det jag kan, vi måste använda våra styrkor helt enkelt för att utvecklas :) 
Mina styrkor är självklart kunskapen från den klassiska ridningen för den använder jag otroligt mycket även nu när jag har "sadlat om" till islandshäst. 
 
Jag tycker att galoppen är den viktigaste gångarten av flera skäl. 
Dels så är det enligt mig den bästa gångarten att träna upp konditionen på men den kan också vara otroligt lösgörande på ett sätt som jag inte tycker att traven är. 
Det är lättare för mig att träna upp styrka och bärighet i galoppen eftersom jag har svårt för tölten och det är ett bra sätt att bygga muskler i hela överlinjen. 
 
Sen så är galoppen den gångart som sliter minst på hästen och det är för mig en viktig anledning till att jag vill galoppera mycket. 
 
Gaefur var väldigt välriden när jag köpte honom men behövde stärka sig i alla gångarter. 
Jag har tagit mycket hjälp med framförallt tölten men även med skrittarbetet och traven men galoppen har jag jobbat med helt själv. 
Det har inte funnits en möjlighet för mig att galoppera på en ridbana så då blir det svårt när man rider lektion. 
 
I vårt förra stall så hade vi en ovalbana där vi tränade mycket och i början var det kravlöst, målet var att ha roligt och att bygga kondition :) 
Gaefur hade svårt för höger galopp samt att han hamnade i korsgalopp när han blev trött eller obalanserad. 
 
Så jag tränade mycket fattningar, han fick inte springa in i galoppen i tölt eller pass utan han skulle fatta galopp för min skänkel och det tränade jag även på när jag red ut. 
Jag vill alltid kunna välja på höger eller vänster galopp när jag rider ute så att han inte alltid väljer den som är enklast för honom för då blir det bara svårare och svårare. 
En häst måste kunna galoppera i båda galopperna för att kunna bli liksidig. 
 
Jag hade liknande utmaningar med min älskade ponny Banjo som inte ens kunde svänga i höger galopp när jag köpte honom, Gaefur har inte alls varit lika komplicerad plus att han inte har riktigt lika mycket humör som Banjo heller ;) 
 
Men själva grundtanken har varit densamma. 
 
Något jag jobbade väldigt mycket med när jag undervisade var att kunna rida i olika växlar i varje gångart. 
Precis som en bil så ska hästen ha 5 växlar där 1ans växel är det långsammaste tempot och 5ans växel är det högsta tempot. 
Detta var enligt mig otroligt pedagogiskt och något som eleverna tyckte var väldigt roligt, de lärde sig snabbt att det gick variera så otroligt mycket mer än vad man tror :) 
 
Sen så tror jag att många har fördomar om just islandshästen, att de inte skulle kunna galoppera i något annat tempo än "fullt ös medvetslös" och där tror jag utmaningen finns, att bevisa att det faktiskt går. 
Jag är väl medveten om att en islandshäst har mycket svårare för vissa saker och även beroende på om de är 4 eller 5 gångare. 
 
Gaefur är 5 gångare med otroligt stora (och härliga) gångarter vilket gör det svårt att hitta samling med energi och det har jag ju märkt i tölten då han gärna blir passtaktig. 
Så vår utmaning är att han ska bli starkare även i de lägre mer samlade växlarna och det kommer kräva massa jobb för galoppen får inte tappa kvalité eller rytm bara för att man rider långsamt. 
Så det gäller att inte ha för bråttom :) 
 
Nu rider vi väldigt mycket ut och jag galopperar massor! 
Han får galoppera med glapptygel där han bara "får vara" och så varierar jag det med att rida honom låg och rund i formen för att jobba mer med nacke och rygg. 
Sen försöker jag få fram små skillnader i tempot så att det inte blir "mellanmjölk" som jag kallar det, när man bara rider runt i samma tempo hela tiden ;) 
 
Hoppas att ni hänger med på mina tankar! 
Jag har lagt upp ett filmklipp på Gaefurs instagram från idag för att kunna jämföra med något så kika in där om ni vill se hur galoppen ser ut just nu :) 
Gaefur_från_Tomtagården
 
Dela gärna med er av era tankar och funderingar! 
 
All kärlek <3 
 
 
Det ska vara roligt att galoppera! :) 
Denna bild är tagen i september, 1 månad efter att jag köpt Gaefur