Lárus frá Ármóti

Hej på er! 
 
Äntligen är det dags att presentera vår nya familjemedlem! :) 
 
Det har varit svårt att sätta sig här och skriva för det har varit och är fortfarande så många olika känslor kring allt som har hänt. 
Jag satt och tittade på filmer på Gaefur igår och grät men så vet jag att jag har en ny kompis som står och väntar på mig i stallet <3 
 
Så hur gick då det här till? 
 
Jo som fler av er säkert vet så började tankarna komma för några månader sen när det aldrig vände till det bättre med Gaefur. 
Jag funderade mycket kring om jag skulle vilja ha en ny häst om han inte blev bra och vad jag i så fall ville ha osv. 
 
Väldigt jobbiga men samtidigt nödvändiga tankar, en de av processen helt enkelt. 
 
Jag började då spana lite på annonser för att se hur marknaden såg ut, vad priserna låg på osv och tog även kontakt med en förmedlare som jag hade hört så mycket gott om. 
De importerar i första hand många hästar från Island vilket gjorde mig nyfiken. 
 
Jag hade lite kontakt med dem och förklarade min situation men att jag hade bestämt mig för att ge Gaefur allt jag bara kunde innan jag ev skulle bestämma mig för en ny häst. 
 
När Gaefur sen blev utdömd så bokade jag in en provridning, jag visste redan då att jag ville fortsätta med hästar och även fast det absolut inte var bråttom så kände jag att det tidsmässigt var ett bra läge med ny häst nu under sommaren och semestern då jag har mer tid. 
 
Jag hade spanat in en skimmel som jag provred först men något kändes inte helt 100 och jag tror faktiskt mest det var personligheten som jag inte riktigt föll för vilket jag inte heller räknat med med tanke på min kärlek till Gaefur <3 
 
Sen så började vi prata lite om Lárus och även om han låg lite ovanför min budget så ville jag provrida honom, jag hade egentligen inte ens tänkt på honom för att han var svart, jag var fast besluten att absolut inte ha en svart häst... 
Jag som ÄLSKAR svart ;) 
 
Jag mötte Lárus i hagen, tog en titt på hans ena öra som är lite krokigt pga att han blev biten som föl och sen var jag fast <3 
 
Hans personlighet påminner extremt mycket om Gaefurs personlighet vilket jag så klart älskar men det är också lite läskigt. 
De är/var båda väldigt sociala och kontaktsökande, älskar pyssel och gos och de skulle gärna sitta i knät om de kunde, de förstår inte hur stora de är ;) 
 
Lárus är född 2014 på Island och han har varit hingst fram tills att han var ca 6 år gammal och har därför ett par avkommor på Island. 
Han kom till Sverige i april och han är 144 cm hög.
Han är 4 gångare vilket är något helt annat än vad jag är van vid :) 
 
Det är ganska stor skillnad i hanteringen på hästar som är födda på Island av det lilla jag har märkt. 
Lárus är väldigt lugn och cool och står som ett ljus på stallgången men när vi rider är det full rulle, han lyfter hovarna när man drar i hovskägget vilket tog ett tag innan jag listade ut och han tycker att promenader där jag går bredvid är det konstigaste han varit med om :) 
 
Just nu så försöker vi bara lära känna varandra. 
Vi har tagit lite hjälp av tränare för att få en bra start med ridningen på ridbanan men annars rider vi ut lite med sällskap, myser och pysslar. 
Det finns mycket nytt att vänja sig vid med ett nytt stall och ett helt nytt land! 
 
Så jag hoppas att ni vill fortsätta läsa och följa min resa med Lárus framöver <3 
 
 
 
<3